28. marts 2013

Påske konfekt og dåse i nye klæder

Har i dag forberedt en lille påskegave til min mor, som vi skal besøge i morgen. 
Mindst to sæt mere skal laves her henover weekenden, hvor vi også skal til påskearrangement med mandens familie. 
Synes det er en super skøn gave idé - som værtindegave, eller et alternativ til det traditionelle påskeæg.



Dåsen har jeg lavet med inspiration fra denne DIY på bloggen Kamomilla Vanilla.
Er rigtig godt tilfreds med resultatet, så dem skal der helt sikkert laves nogle af her hjem til også.
Har blandt andet en idé til et garnlåg, som jeg helt sikkert lægger op som en diy her på bloggen, hvis resultatet bliver godt :-)

Jeg har, inspireret af forskellige opskrifter på dadelkonfekt, fundet på at lave hjemmelavede påskeæg.
Fyldet er uden sukker men stadig fuldt tilfredsstillende for den søde tand! Opskriftens smagsgivere kan varieres i det uendelige.
Her har jeg brugt Amaretto og orangeskal = Mums!

En opskrift skal I selvfølgelig have.

Påskeæg / dadelkonfekt (giver ca. 40 små æg/kugler)

Ingredienser
200 gram udstenede dadler
Ca. 150 g. finthakkede mandler (eller andre nødder)
En lille håndfuld rug/havregryn, evt malet til lidt finere gryn for en finere konsistens
2 tsk ren kakao
2-3 tsk Amaretto (appelsinsaft, hvis det skal være børnevenligt)
Skallen fra 2 appelsiner
100 g. god mørk chokolade

Fremgangsmåde
Sæt dadlerne i blød i kogende vand i ca. 10 min.
Hæld vandet fra og blend dadlerne til en fin mos.
Rør nødder, gryn, kakao og appelsinskal fra 1 appelsin i. Smag til med Amaretto. Sæt på køl.

Form små æg/kugler af dadel massen. Mine æg var ca. 2 cm i længden.
Smelt chokoladen og rul æggene heri - brug en tyk nål eller lignende til at vende dem i chokoladen og løfte dem over på underlaget. Drys med skallen fra 1 appelsin, inden chokoladen størkner. Sæt på køl så chokoladen størkner helt og opbevar dem her, til de skal spises eller foræres væk ;-)

I stedet for smeltet chokolade, kan de for eksempel rulles i kokos eller ren kakao, hvormed det er fuldstændig sukkerfri guf. Og som sagt er det kun fantasien, der sætter grænsen for smagsvariationen af disse lækre æg.

Velbekomme og rigtig God Påske


Ingen kommentarer:

Send en kommentar